След Несебър и в МБАЛ- Поморие отваря врати нов кабинет по Съдова хирургия

юли 10, 2013
Off

На 7 април 2013,по случай международния ден на Здравето , в сградата на МБАЛ-Поморие отвори врати нов консултативен кабинет по Съдова хирургия. Кабинетът ще се ръководи от д-р Валентин Василев д.м., началник на Отделение по съдова хирургия в МБАЛ-Бургас АД ,което през третата година от създаването си значително разшири своята дейност .

В него ще работят и съдови хирурзи от същото лечебно заведение. Жителите на Община Поморие ще получават високоспециализирана консултативна помощ в новоразкрития кабинет,а при необходимост-бърза инструментална диагностика – Доплер и КТ-ангиографии ,както и навременно оперативно лечение за цялата гама съдови заболявания.

Новият кабинет ще оказва Специализирана медицинска помощ в областта на съдовата хирургия и в случаите :

  • При травми на артериалните и венозни съдове с разкъсване и нараняване.
  • При спешни съдови заболявания: остри обтурационни инциденти – запушване на съдовете-емболии и тромбози.
  • При тромбоза на коремната аорта /Синдром на Лериш/, стенози и тромбози на тазови, бедрени и подбедрени артерии /Болест на Бюргер/.
  • При истински и лъжливи аневризми на коремна аорта и периферните артерии.
  • При хронични заболявания на органните съдове-бъбречни /вазоренална хипертония/; мезентериални съдове /абдоминална ангина-стенози и тромбози/.
  • При вродени и придобити заболявания на артериалната, венозна и лимфна системи :артерио-венозни аномалии: хемангиоми, лимфангиоми, ангиостеохипертрофен синдром.
  • Конструиране на постоянен съдов достъп за хемодиализа /артерио-венозни фистули и имплантиране на съдови протези за траен достъп/.
  • При функционални съдови заболявания.
  • Лечение на остри и хронични венозни заболявания /тромбофлебити, варикофлебити/; операции на разширени вени – Stripping, флебектомии, склерозираща терапия на ретикуларни вени и разширени капиляри.
  • Лечение на варикозни язви, рани от постфлебитен синдром,бавно и трудно заздравяващи рани от съдов или друг характер.

Работното време на специализирания кабинет по Съдова хирургия ще бъде всеки ден от понеделник до петък, от 15-16 ч. в приземния етаж на МБАЛ-Поморие, в дясно от центъра за Спешна помощ.

Предварително записване на пациенти за преглед и консултация със Съдов хирург на тел.:  0879 357 689  от 12-13 ч. всеки ден , от понеделник до петък включително .  

За жителите на Община Несебър Кабинета по съдова хирургия се намира в Здравна къща-Несебър, работи от 16-17ч. понеделник до петък и отговаря на същия телефон
0879 357 689.